Kallmur Stockholm

En kallmur är en typ av mur som sätts upp utan murbruk eller någon annan form av bindemedel. Istället så staplar man endast stenarna på varandra. Det är den enklaste formen av murbygge och är en uråldrig metod som har används sedan långt tillbaka. Man har välldigt stor frihet i hur designen på en kallmur kan se ut beroende på hur formen på stenarna ser ut. Om man vill ha ett mer symmetriskt utseende så kan man använda huggna stenar med jämna kanter, eller så kan man använda sig av stenar i olika storlekar och former. Denna typ av mur håller extremt länge då stenarna kan röra sig i takt med att vädret skiftar vilket förhindrar slitage som kan ske på andra typer av murar. En kallmur kan byggas både som dubbelsidig och enkelsidig som stödmur. Vi har många års erfarenhet av att sätta upp just kallmurar i Stockholm och hjälper dig gärna.

Fördelar med kallmur

Det finns många olika fördelar med att bygga en kallmur. Först och främst så är det den enklaste typen av mur att bygga då det endast är stenar som är staplade. En kallmur behöver i princip aldrig underhållas då den saknar fogar som kan ta skada och spricka.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring hur vi arbetar och kan hjälpa dig att sätta upp en kallmur i Stockholm.

Ta gärna en titt på de övriga tjänsterna ni kan hjälpa dig med som t.ex gabioner eller om du behöver hyra kran!

 

Kallmur Kungsängen

Beställare: Svevia

Kallmur Roslags-Näsby Trafikplats

Beställare: Svevia

Kontakta oss